TOSCANA I trygge hender med norsk guide

TOSCANA

Vi tar deg med på en vidunder­lig reise mellom vin­ranker og oliven­lunder i de ­bølgende toskanske åsene. Flotte storbyer som Firenze og sjarmerende småbyer som Puccinis Lucca står på programmet. Vi bor i Montecatini Terme nord i Toscana. Byen er kjent for sine varme kilder fra romertiden, og har vært et yndet reisemål for italienere i mange år.

 

  • Vintur til Chianti
  • Siena og San Gimignano
  • Firenze
  • Lucca og Puccini
  • Portofino
  • Cinque Terre
  • Pisa

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705  (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

VINTUR TIL CHIANTI

Vi drar på oppdagelsesferd gjennom de toskanske åssidene, kjent for de mange druerankene og produksjonen av berømte viner som Chianti og Vino Nobile. På folkemunne har området fått tilnavnet Chianti­land, kjent allerede i middelalderen som et vinproduserende område.

 

Den korte og tykke lille flasken innpakket i en stråkurv brukes sjelden nå til dags, men vinen er minst like god som før. Vi besøker en tradisjonell toskansk vingård hvor vi smaker på både viner og lekre toskanske mat­retter.

 

Inkludert i utflukt: lunsj, omvisning og vinsmaking på vingård og middag

SIENA OG SAN GIMIGNANO

Siena blir regnet for å være Italias mest intakte middelalderby, med sine brosteinsbelagte gater og teglsteinshus. Vi besøker Piazza del Campo, der elleve av byens gater møtes i et ovalt torg fylt av restauranter og kaféer. I Siena vil du få tid på egen hånd til å spasere i de mange smugene. Kanskje gjør du noen spennende oppdagelser og innkjøp? Vi slår også følge med en lokalguide som viser oss byens høydepunkter.

 

Lunsjen inntar vi på en agriturismo i idylliske gårdsomgivelser.

 

Vi reiser videre til vakre San ­Gimignano, kjent for sine 14 tårn og for å ha en av Italias beste iskremmakere. Innenfor de høye, stjerneformede bymurene er det lite av bebyggelsen som har forandret seg siden middelalderen. Lar du deg friste av det enorme utvalget i toskansk vin, pasta, billedkunst og keramikk i byen?

 

Du kan også besøke byens flotte Piazza della Cisterna, ta den imponerende domkirken i nærmere øyesyn eller nyte utsikten fra tårnet Torre della Rognosa.

 

Inkludert i utflukt: guidet tur i Siena, lunsj og middag

FIRENZE

Firenze var på et tidspunkt den mektigste byen i Toscana. Byens rikdom førte til at mange kunstnere og intellektuelle samlet seg her under renessansen. Kjente kunstnere som Michelangelo, Botticelli og Donatello satte sitt preg på omgivelsene.

 

Du får se en av Europas største katedraler, Santa Maria del Fiore, også kjent som «Il Duomo». Byens høyeste bygning er et vakkert og imponerende syn, rikt dekorert i flerfarget marmor. I denne vakre byen finner du også Uffizi-museet, et av verdens fremste innen renessansekunst, bygd av den mektige Medici-familien for å huse kunstskattene deres.

 

Et besøk i Firenze er ikke komplett uten å utforske en av de mange gatebodene der utvalget i italiensk skinn og lær er enormt. Kanskje drar du hjem med en flott ny veske eller elegante sko?

 

Inkludert i utflukt: guidet tur i Firenze, lunsj og middag

Lucca & Puccini

Lucca er en fredelig by som i flere århundrer har vært kjent for sin silkeproduksjon og særdeles gode olivenolje. Byens store sønn er komponisten Giacomo Puccini. Vi skal bli bedre kjent med hans verk under en vakker operakonsert. Sjansen er stor for at du får tårer i øynene når smakebiter fra kjente verk som La Bohème, Tosca og Madama Butterfly fyller den lokale kirken.

 

Lucca er omkranset av en intakt bymur som ble omgjort til park på 1800-tallet. Innenfor bymurene møter vi en bortimot bilfri verden, der gatene er fylt av små forretninger og antikkmarkeder. Du får også se restene av et amfiteater som i dag fremstår som en oval piazza omgitt av leiligheter bygd på de gamle tribunene. Plassen huser flere karakteristiske forretninger der man kan få kjøpt gamle kuriosa samt lokalproduserte varer.

 

Inkludert i utflukt: guidet tur i Lucca, operakonsert og middag

PortOfino

Denne dagen forlater vi Toscana til fordel for en annen meget sjarmerende region – Liguria.

 

Først besøker vi elegante Rapallo hvor du får tid til å rusle rundt i byen. Vi tar så en flott båttur til det som muligens er Italias best bevarte hemmelighet, sagnomsuste Portofino. På 60-tallet var Portofino svært populær hos rike og kunstneriske mennesker som søkte seg vekk fra storbyenes kjas og mas. Her ved havet fant de hvile og inspirasjon. Pittoreske fiskerhus ligger tett i tett langs havnen, bloms­tene er mange og det er en koselig ­atmosfære.

 

Inkludert i utflukt: lunsj, båttur til Portofino og middag

Cinque terre

Cinque Terre er fem små fiskerlandsbyer som ligger tett i tett på Ligurias kyst; Riomaggiore, Vernazza, Corniglia, Manarola og Monterosso di Mare. Vi tar toget sammen fra La Spezia til Monterosso di Mare, den nordligste av de fem byene. Her blir det tid til å rusle på egen hånd før vi tar båt til skjønne og fargerike Vernazza. Her spiser man lunsj på egen hånd, det finnes mange små og koselige spisesteder med flott utsikt over havet i denne lille byen. Ferden går så videre atter en gang med båt til Portovenere. Vi passerer hele denne herlige kystrekningen i båt, noe som gjerne er den beste måten å oppleve Cinque Terre på. Fritid i Portovenere før båten tar oss tilbake til La Spezia hvor vi finner igjen bussen vår og reiser rett til deilig middag på en agriturismo. Nydelige toskansk mat og vin akkompagnert av musikk.

 

Inkludert i utflukt: togtur, båttur og middag

 

PISA

Vi reiser til Pisa for å ta en nærmere titt på en av Italias mest finurlige turistattraksjoner, nemlig det skjeve tårn – «la torre pendente». Kanskje vil du prøve å ta et av de morsomme turistbildene hvor det ser ut som om du støtter tårnet? Tårnet ligger på den mest kjente plassen i Pisa, Campo dei Miracoli. Her finner vi også en katedral og dåpskapellet, som er landets største, og den gamle gravlunden Camposanto.

 

Inkludert i utflukt: guidet omvisning på Campo dei Miracoli og lunsj

 

*Gjelder kun avgang 12.5

EN BEHAGELIG OG TRYGG FERIE

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nytt & Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på flyplassen i Toscana, og lede de frivillige utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer.

 

Alle Nytt & Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser fra Norge og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

 

Pakkepris for utfluktene er fra 6.290,-. Kryss av på bestillingen dersom du vil reservere utfluktspakken allerede nå. Utflukter kan også bestilles senere, enkeltvis eller som pakke.

 

Ønsker du å vite mer om hotellene vi bruker i Toscana, kan du lese litt om det her.

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Se avreisedatoer eller bestill din tur her.

 

Vi tar forbehold om endringer/forbedringer av programmet.

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

TOSCANA I trygge hender med norsk guide
TOSCANA I trygge hender med norsk guide
I trygge hender med norsk guide
TOSCANA I trygge hender med norsk guide
TOSCANA I trygge hender med norsk guide
TOSCANA I trygge hender med norsk guide
TOSCANA I trygge hender med norsk guide
TOSCANA I trygge hender med norsk guide
Toscana I trygge hender med norsk guide
Toscana I trygge hender med norsk guide
Toscana I trygge hender med norsk guide
TOSCANA I trygge hender med norsk guide
TOSCANA I trygge hender med norsk guide
TosCANA I trygge hender med norsk guide